איטום חדרים רטובים
רטיבות בקיר חיצוני
קירות חיצוניים עשויים לסבול מרטיבות בדיוק כמו קירות פנימיים, ולכן חשוב לטפל בהם היטב. אפשר לזהות את הרטיבות בשתי דרכים עיקריות:
- מגע וכתמי מים – רוב בעלי הבתים אינם מסתכלים על הבניין מבחוץ, ולכן מפספסים את הכתמים הללו. זיהוי הרטיבות בזמן יכול למנוע המון עוגמת נפש והוצאות מיותרות.
- ריח – הרטיבות יוצרת עובש ופטריות, ועם הזמן היא מדיפה ריחות רעים.
מהם הגורמים המרכזיים לרטיבות בקיר חיצוני?
- איטום לקוי של הגג – איטום לקוי זו הסיבה השכיחה ביותר לרטיבות בקירות החיצוניים ובקירות הפנימיים. גג שאינו אטום כראוי יוביל לנזילות בתקופת החורף, או בכל מקרה בו נדרש ניקוז של מים כלפי חוץ. חשוב לציין כי גם איטום איכותי סובל מבלאי לאורך השנים, ולכן חשוב להזמין איש מקצוע על מנת לטפל בבעיה.
- קירות מתחת למרפסת – המטרה של איטום שטח מרוצף כמו זה הנמצא במרפסת הוא למנוע נזילות מים אל הקיר שנמצא מתחת. כאשר השטח המרוצף אינו אטום מחלחלים המים אל הקיר ויוצרים רטיבות.
- רטיבות בקיר מתחת לחלון – התקנה לא נכונה של חלונות עלולה ליצור רטיבות בקירות הנמצאים מתחת לחלון. ההתקנה חייבת להיות מקצועית והאיטום איכותי, על בסיס חומרי הגלם המתאימים.
- סדקים בקירות – לעיתים רטיבות בקיר חיצוני נגרמת בגלל סדקים. מצב הסדקים עלול להחמיר בגלל הרטיבות, ולכן חשוב לפעול מהר ולפנות אל אנשי מקצוע מתאימים.
הסכנות ואופן הטיפול
- בריאות – הסכנה העיקרית של רטיבות בקיר חיצוני היא בריאותית. העובש והפטריות מסוכנים מאוד, הם מפזרים אלרגנים באוויר, ופוגעים באיכות הנשימה. עובש ופטריות נוצרים בקלות בסביבה לחה וקיר רטוב מהווה עבורם מצע מושלם.
- תחזוקה – קיר חיצוני רטוב הוא סכנה תחזוקתית. קיר כזה יכול לקרוס ולהישבר, הסדקים בו עשויים לגרום לנזק בחלונות ובדלתות, ועוברים ושבים עשויים להיפגע ללא הטיפול המתאים.
לאטום לבד או להזמין אנשי מקצוע?
על אף שניתן לטפל ברטיבות באופן עצמאי, מומלץ לעשות זאת בעזרת חברה המתמחה בפתרונות איטום מתקדמים. אנשי המקצוע של חברת חלבי אמל ובניו בע"מ מחזיקים בארגז הכלים הנכון, מבצעים עבודה מהירה ובעיקר מבטיחים תוצאות שיחזיקו מעמד לאורך זמן.
רטיבות בתקרה - איך מזהים?
אפשר לזהות סימני רטיבות ללא אמצעים מיוחדים. הסימנים העיקריים הם טיח שמתנפח, צבע מתקלף וגם לחות שנראית מבעד לתקרה. רטיבות יכולה להיגרם כתוצאה משורה ארוכה של סיבות:
- פיצוץ בצנרת בדירה
- נזילה שמקורה בחוץ
- איטום לקוי של הגג או הקירות החיצוניים
ועוד
כדי להתמודד עם רטיבות, בשלב הראשון יש לזהות את מקור הבעיה. לא כדאי להתעלם מהרטיבות או לחכות שהיא תיעלם מעצמה. נזילות מחמירות במהירות ותוך זמן קצר, צפויה הרטיבות להגיע גם אל הקירות ולהסב נזקים לתשתית, למבנה ולרכוש.
לא מומלץ גם לכסות את הרטיבות עם צבע או להסתפק בשפשוף עם אקונומיקה. פתרונות אלו הם זמניים בלבד והם מתמקדים בתסמינים ולא בבעיה עצמה.
שלבי הטיפול ברטיבות בתקרה ובקירות
כדי לטפל ברטיבות יש לבצע איטום. ישנן שיטות איטום שונות ובמידה והנזילה מהגג, מומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע ולברר בעיקר על ההבדלים בין השיטות השונות. טיפול ברטיבות בתקרה ובקירות מתבצע במספר שלבים:
- שימוש בציוד תרמי לזיהוי מקור הנזילה
- שיקום הבטון
- תיקון הטיט עם טיח מעורב בשליכט ומלט
- עבודות גמר: שפשוף בנייר זכוכית וצביעה
רטיבות בתקרה זו תופעה שכיחה והיא לא מתרחשת רק בדירות ישנות, אלא גם בבתים חדשים הנמסרים ישירות מהקבלן. תופעה זו נפוצה בעיקר בחורף אך לעיתים תתרחש גם בשאר עונות השנה. הדבר החשוב הוא למנוע מראש את הסיכוי לרטיבות ולהקפיד על עבודות איטום מקצועיות.
בחברת חלבי אמל ובניו ישמחו לעמוד לרשותכם עם פתרונות איטום מתקדמים עבור חדרים רטובים . צרו אתנו קשר או השאירו פרטים באתר ונשמח לתת לכם הצעת מחיר משתלמת ושירותי איטום מהשורה הראשונה!